Retro spisebordsstole

Da vi forhandler brugte møbler i høj kvalitet, kan du gøre et rigtig godt køb her på siden. Vores sortiment varierer, men du kan ofte finde klassiske, danske spisebordsstole, og disse varierer i træsorter som f.eks. palisander, teak og egetræ, og de er ofte med blødt sæde i eksempelvis læder eller stof. Læderet kan enten være kunstlæder, kernelæder, anilin læder eller skai (som også er et kunstlæder).

Vi har et meget stort fokus på, at spisebordsstolene skal være i høj kvalitet og samtidig være af dansk design og i retro stil. Derfor finder du et stort, godt udvalg af retro spisebordsstole fra især 50’erne, 60’erne og 70’erne. Det betyder, at vi ofte har antikke stole i ikke blot retro stil men også vintage.

Hvilestole er også kendt som armstole eller lænestole. Retro spisebordsstole med armlæn og lækre ryglæn er essensen af et dejligt spisestuemøbel, som ofte er i massivtræ og med et fast sæde betrukket med stof eller læder.

Spisebordsstolene varierer også i højden, og dermed har de også forskellig siddehøjde. Nogle af spisebordsstolene er også helt udmærkede at bruge som kontorstol. Tag et kig blandt vores sortiment og læs nærmere om hver enkelt stol eller stolesæt.

Dansk design i bl.a. Art Deco og Jugend stil

Art Deco-stilen er typisk for 60’erne, og 1960’erne er da netop også en af de tidsperioder, vi er specialister i. Jugend stilen er derimod en ældre stilform, men essensen af Jugendstil er gået igen i designs op gennem tiden. Det der er kendetegnende for Jugend stil er netop inspirationen fra naturen og fokus på organiske former.

Kort sagt spænder udvalget her på vores webshop bredt. Hvad du finder på et givent tidspunkt kan dog variere meget, da vi har en jævn udskiftning af produkter. Alle vores varer er én til én, hvilket vil sige, at der kun er flere af en slags, hvis det er nævnt, og disse sælges samlet som ét produkt. Derfor vil du ofte komme ud for, at spisebordsstole sælges samlet med enten 2, 4 eller 6 stk.

De enkelte retro stoles design varierer også meget.

Nogle har stel i træ, og andre har stel i stål. Fælles for dem alle er retro stilen og de rene, organiske former. Udover at nogle stole har armlæn og andre ikke har, er sæderne typisk også forskellige. De kan f.eks. være faste, betrukket med stof og polstret, og andre kan have sæder i f.eks. gjorder eller flet.

Andre karakteristiske træk ved nogle af vores retro spisebordsstole er, hvorvidt de har kopstykke eller ej, har sprosser eller ej, eller er med stel i træ eller metal.

Kort sagt har vi lidt for enhver smag. Og du kan f.eks. vælge mellem stole i træsorterne teak, palisander og bøg. En dejlig antik og retro spise stol i teak er perfekt til spisebordet.

Det lækre ved at købe spisebordsstole brugte er, at de allerede er blevet ”gennemprøvet” og dermed elsket, testet igennem og har en historie. Med tiden kan det være ønskeligt at ombetrække stolesædet, hvilket ofte kan lade sig gøre.