Retro skænk

I denne kategori finder du, som overskriften antyder, retro skænke og retro dækketøjsskabe. Vores sortiment er ikke fast, og du vil derfor opleve, at det ofte skifter fra gang til gang, når du besøger vores hjemmeside. Det gør det nemlig, fordi vi forhandler brugte møbler. Det spænder over alt fra skriveborde, til skænke, til vitriner, chatoller og spisebordsstole til skænke og sofaer.

Da vores udvalg netop er bredt, kan du finde mange forskellige varer på tværs af kategorier, og du kan dermed nærmest møblere hele din bolig. To oplagte møbler til stuen og/eller spisestuen er skænke og dækketøjsskabe. Det er ikke blot smukke møbler, men også praktiske. I form af praktisk opbevaring i daglig- eller spisestuen, kan du nemt organisere dine ting og sørge for, at de ting du bruger ofte, er lige i nærheden af spisebordet eller sofabordet.

Her på siden er der lidt for enhver smag. Du kan f.eks. finde møbler uden ben (sokkel i stedet) og møbler med massive ben i træ og med og uden massive kantlister.

Smukke og praktiske møbler i holdbare materialer og mange forskellige designs

De fleste af de møbler, vi forhandler her hos Real Retro, er lavet i træ, og det er ofte træsorterne palisander, teak og egetræ. Opbevaringsmøbler i massivt træ er typisk holdbare, da de førhen ofte var i massivt træ. I dag er mange møbler lavet i spånplade, MDP eller andre sammensatte produkter, og det betyder f.eks., at hvis du har skuffer med en tynd bund, så kan du risikere, at bunden ikke kan bære. Dette problem

Retro skænk

vil du være udover ved at vælge en brugt skænk eller et brugt dækketøjsskab. De er nemlig gennemprøvede, og fordi de er af massivt træ, har de en stor holdbarhed.

Skænke og dækketøjsskabe er smukke og praktiske møbler, men de er ikke udført på én bestemt måde. Derfor kan du finde opbevaringsmøbler med og uden greb, med låger, hylder eller skuffer. Nogle af møblerne er udført helt i træ, hvilket vil sige, at skuffer og låger er med greb i træ. Andre møbler har hule eller massive håndtag, og nogle greb er i forskellige typer metal. Du kan f.eks. være heldig at finde en smuk retro teak skænk med messing håndtag.

Typiske træsorter og andre kendetegn ved retro skænke og dækketøjsskabe

De typiske træsorter der er brugt til at lave disse brugte retro skænke og dækketøjsskabe er bl.a. bøgetræ, palisander, teaktræ og egetræ.

Da træ er et lækkert naturprodukt, vil det ofte ændre sig med tiden. Det gør det, fordi det optager fugt og bliver påvirket af brug, skidt og sollys. Derfor vil du opleve, at et nyt møbel i træ vil blive mørkere med tiden. En af fordelene ved at vælge at købe et ”nyt” men brugt retro møbel er, at du vil få et gennemprøvet møbel, som allerede har fået patina. Patinering sker nemlig langsomt over lang tid.

De typiske træsorter, som er brugt til retro dækketøjsskabe og skænke er ofte rødlige i nuancen, da mange af træsorterne er rødbrune og ikke blot brune.